tisdag 19 oktober 2010

Dags igen...

Det har länge varit tyst på den griniga fronten men tro inte att tillståndet i världen förbättrats så till den milda grad att de magsura kommentarerna tappat sitt berättigande. Snarare är tillståndet värre än någonsin - inte minst lokalt - så att snarare faran för kvävning i upprört, närmast koleriskt, tillstånd varit för handen. " - Tjöver du dig?" som det heter på det lokala idiomet.
Men låt oss då slå ner på något för Göteborg symptomatiskt: "Scratch my back and I´ll scratch yours". Sällan har väl detta engelska ryggkliaruttryck passat bättre än i ankdammen Göranborg, där beslut fatta(t)s i trånga kretsar och där (vänskaps)korruptionen blommat friskt de senaste decennierna.
Hoppet står till åklagare Schultz och hans personal. Kanske kan han bli den ljusets apostel som med machete i hand hugger ner det sly som förhindrat insyn så länge.
För övrigt lockar ett besök i entrén till Kretsloppskontoret. Där lär hänga konst för ett sexsiffrigt belopp, inköpt på ett galleri ägt av maken till en ledamot (s) i Kretsloppsnämnden. Några av tavlorna var dessutom målade av maken....Det blev en bra slant. (Källa GP:s pappersupplaga 20101019)
Nu väntar vi spänt på nästa ekonomiska oegentlighet i den kommunala dammen.
"Scratch my back...."

1 kommentar:

Anonym sa...

ÄNTLIGEN he's back!!!!!