torsdag 16 april 2009

Läppstift på grisen?


eller kanske stövlar..Jag vet inte riktigt men men nåt är det ju i alla fall... Våren närmar sig city och vi får alla dra på oss stövlarna för att överleva vandringen i kulturträsket Göteborg. Är det inte skumraskaffärer på hög nivå inom kulturförvaltningen så är det nåt annat.
Med våren kommer också den allsvenska seriepremiären. Stan stoltserar med en ny arena "nya "Gamla Ullevi" (tack för den Sture Allén!). 3 matcher är spelade och totalt kaosär resultatet. S.k. supporters dvs. huliganer tar tåget till staden för att ägna merpartenav tiden till att trakassera, slå fok på käften och slåss med allt och alla. Centralstation liknar mer ett hus i ett sönderbombat Beirut efter idioternas framfart. Polisen är maktlös, Hulthén kallar till krismöte med polis och klubbar och inget vet vad som gått snett. Till råga på allt så bedöms den nuvarande ( nya) arenan vara "osäker" ( hur det nu kan bli så). Varje insats vid en allsvensk match i Göteborg lär kosta mellan 500kkr - 1 mkr i extra polisinsatser!
Det är ju i högsta grad oacceptabelt att lägga samhällets resurser på den typen av säkerhet för den s.k. fotbollskulturen. När Springsteen och andra spelar i stan ramlar det in flera 100 mkr i intäkter till staden, restaurangägare och andra näringsidkare och det är fest men lugnt.... Så är ju absolut inte fallet när det gäller Black Armys eller andra s k supporterklubbars besök...
Spela fotboll med tomma läktare fr o m nu!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gör som i GB: sätt hårt mot hårt, åtala bråkstakarna, tvinga fällda huliganer att visa upp sig på den lokala polisstationen (om den finns kvar) vid matchstart, ta bort alla ståplatser, höj priset så att bara de riktigt fotbollsintresserade tycker det är mödan värt!! Inte minst: stifta lagar som gör att det svider att bråka på allmän plats. En volta och sedan besöksförbud till arenorna kanske får de lobotomerade idioterna att ägna sig åt annat. Varför inte göra en samhällsinsats och trakassera mera jämbördiga motståndare än fotbollsintresserade barnfamiljer och kvinnor: de kriminella gängen.

Rustan sa...

Yes, polisen är för flata i Sverige, problemet är att numer har alla klubbar en s.k. firma och det kan röra sig om 10-100 pers. och det är de som förstör för så många och så mycket! Nästan alla fotbollsälskare vet om detta problem, men polisen verkar inte fatta ett dugg. Det kan väl inte vara så svårt att lista ut vissa dessa grabbar är?! Lever polisen i en skyddad värld?