onsdag 18 februari 2009

Brothers in Arms

Ted Hesselbom, intendent på Röhsska tillika egen företagare med stor skuldbörda, köper inredning från sambons privata företag till det facila priset av 100 000 :-(
Vi trodde ju att alla och då menar vi alla inom Göteborgs kommun följde gällande lagstiftning om offentlig upphandling (LOU).....
Så tycks dock inte vara fallet. Kulturchefen Björn Sandmark tycker att det är "helt olämpligt" men ursäktar Hesselbom med att "han kommer från näringslivet och är ovan att agera inom offentlig verksamhet"

Statler och Waldorf förundras över saker och tings ordning: en del tycks kunna göra nästan vad som helst!
Om samma sak skett på en vårdinrättning eller för delen ett bibliotek - hade den personen i fråga kommit undan lika lätt då...?

Hela historien påminner lite om de här herrarnas agerande...





2 kommentarer:

Anonym sa...

Sandmark verkar vara en vekling, en feg mes som inte vågar ta i denna skandalartade fråga! Andra gången på kort tid som TH använder kommunala skattemedel på ett utomordentligt tvivelaktigt sätt, för egen vinnings skull.Hinner det bli ett tredje nallande i - den ekonomiska- syltburken innan TH får gå? Fast då försedd med ett guldkantat avgångsvederlag förstås! Håhåjaja.Det är skillnad på folk och folk i den göteborgska kommunala ankdammen!

Rustan sa...

Så sant, det verkar vara populärt intresse i många områden inom den offentliga sektorn på senaste tiden! Men inom vården åker den/de inblande om de inte är tillräckligt högt upp i heriakin eller inte är "samarbetsvillig" nog! Dags att rensa ut bland ogräsen!