fredag 5 november 2010

Idrottens förfall

Det är sorgesamt att tvingas konstatera, att med ökad kommersialisering och professionalisering så har den idrott som en gång utövades för nöjes -i min vokabulär gärna glädjens - skull, blivit så allvarlig och livsavgörande att alla medel är tillåtna. Gårdagens "Debatt" handlade om doping inom kraftsporter, sommarens fotbolls-VM var så fullt av fusk, oegentligheter och felaktiga domslut att trogna fotbollsälskare stängde av sina TV-apparater i förbittring och besvikelse.

Därför är det skönt att ta del av de stora lagsporterna på lägre nivå - Heden är en utmärkt plats för att avnjuta fotbollsentusiasm - eller små idrotter där pengarullningen håller sig på en blygsammare nivå. Då utövar man sin sport av kärlek till den och med en lust och glädje som allt för oftast saknas i de TV-sända gladiatorspel som går under namnet stor idrott.

1 kommentar:

Rustan sa...

Och när en allsvensk spelare påstår att det är helt okej att fejka, filma för att få fördel, och det för att det tillhör "showen"!!! Ja då kan man ju bara beklaga att det har gått snett med toppfotbollen! "Det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid" som det sjungs om... Känns det som!!