måndag 26 januari 2009

Programförklaring

Det är med den visdom ålder och erfarenhet ger som Grinigheten tilltar. Det har under en lång tid stått klart, att den Griniges motvilja mot nya företeelser som Gangsta Rap, underhållningsprogram på TV, isärskrivning, bristen på civilkurage, m.m., m.m., bara är en existentiell anpassning. Tanken är att man som människa skall vara så less på tingens ordning och sin samtid att det - när det är dags - skall kännas mycket lättare att lämna detta jordeliv. Som man annars älskar till yttersta mått.
Är man, som Griniga Gamla Gubbar, födda på femtiotalet, med folkhemmets ideal om välstånd åt alla, solidaritet och en tro på att det gemensamma gör det bästa för de flesta, som ledstjärnor och rättesnören, är det svårt att se vackra ord urholkas och stora delar av mänskligheten handla med enbart det egoistiska: "- Jag...." för ögonen.
Men det finns motståndsfickor! Följ Griniga Gamla Gubbars blogg!
Välkomna!

1 kommentar:

Anonym sa...

Äntligen någon som skriver om och för oss födda på 50-talet! Det finns ju alldels för många 40-talister som publicerar oändliga mängder trams. För att inte tal om bloggeneariotnerna födda på 60-, 70- och 80-talet! Tack för att ni finns!