onsdag 28 januari 2009

På samma barrikad som svensk TV-underhållnings driftkucku!?

Väninnan N., boende i Bath, U.K., har precis fyllt jämna år. Trots lockelsen i att åka över och gratulera i egen hög person vid poesiläsningarna och mottagningarna, beslöts i stället att skicka en present. En vacker pläd i svensk design inköptes, packades i en pappkartong med måtten 80*40*15. Bad äldsta dottern gå till posten på ICA för att hinna få iväg paketet innan dagens posthämtning vid 16.00. Den generöse fadern hade rundhänt lämnat 90 kronor, det skulle säkert bli lite över till godis eller liknande. Döm om den till fasa gränsande förvåningen då det på byråskänken i hallen ligger ett kvitto från posten, ICA, på den rundliga summan 290 kronor!!!
Man vet ju inte om man skall skratta eller gråta? 290 kronor för att skicka ett paket, vägandes 1,6 kilo till Storbritannien. Nog för att priserna stigit det senaste, men...Nåja, det är ju bara pengar. Och förhoppningsvis skänker paketet såväl glädje som värme när det kommer fram.
Men under den tidiga kvällens matlagning hördes faderskapet muttra:
"- Jag vill ha tillbaka Kungliga Postverket !"
Dottern: "- Ja, då skulle i alla fall två personer bli glada!"
"-????".
"- Ja, du och Gustav Svensson!"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att ni skall drafta Gustav Svensson till er grupp - han blir absolut en tillgång!

Anonym sa...

jaaa får man se den där Thompson då eller vad hon nu heter Ylva Marie nåt....

Rustan sa...

VAd ska vi ha EU till?? När det är billigare att skicka paket från England till Sverige och dyrare tvärtom!! Just big words!